Hoofdmenu
Home Herplaatsingsbeleid

Stichting Schildpad Twente staat positief tegenover het herplaatsen/adopteren van waterschildpadden.

Echter: ons herplaatsingsbeleid is ronduit streng: wie niet kan of wil voldoen aan

door ons gestelde eisen wat betreft ruimte en onderkomen

kan van Stichting Schildpad Twente geen waterschildpad(den) in levenslange bruikleen krijgen.
Ook een controlemogelijkheid na herplaatsing blijft van kracht.

Stichting Schildpad werkt niet mee aan herplaatsing in tuinvijvers indien de mogelijkheid niet bestaat om de dieren 's winters binnen te laten overwinteren.
*
Over de inrichting(eisen) van vijvers of aquaria voor schildpadden kan het beste van te voren telefonisch overleg gepleegd worden met Stichting Schildpad Twente nul zes 29066922

Landschildpadden worden nooit herplaatst
, hoge uitzonderingen worden soms gemaakt om (tijdelijk) mee te werken aan een fokprogramma.
Stichting Schildpad is niet perse tegen het houden van landschildpadden, echter de verzorging mag ronduit moeilijk worden genoemd en niet weggelegd voor kinderen van 6 die verder "overal allergisch" voor zijn.
Het voorgestelde alternatief waterschildpad stuit meestal op bezwaren, deze telefoongesprekken eindigen dan ook meestal met een "helaas, jammer"
:

Laatst aangepast (zaterdag, 05 april 2014 12:07)